PAUL SILVERENTAND

      Specialist in klassieken

Hier ziet u een keuze van lezingen en voordrachten die ik voor u kan houden. Uiteraard zijn ze allemaal geschikt voor volwassenen maar ook jongeren zullen gegarandeerd een boeiende avond hebben! Naast deze lezingen geef ik ook samen met mijn vriend en collega Jacobus Postma lezingen over theorie en geschiedenis van de wetenschap (zie daarvoor www.paul-en-co.nl).

Lezingen en voordrachten

Thomas More maakt snel carričre aan het hof van Hendrik VIII en weet het zelfs te schoppen tot Lord Chancellor. Maar dan wil Hendrik VIII scheiden en komt Thomas met hem in conflict ...

Wilt u deze lezing boeken?

Thomas More en Hendrik VIII

Het tragische verhaal van Orpheus die zijn vrouw Eurydice verliest maar haar toch mag ophalen uit de onderwereld heeft altijd tot de verbeelding gesproken. Ook bij grote componisten ….

Wilt u deze lezing boeken?

Orpheus in de opera

Tekstvak: Amsterdam op het toppunt van haar macht, de bomen lijken tot in de hemel te groeien. Een nieuwe schouwburg wordt geopend met een feestelijk stuk van Vondel … over de ondergang van Amsterdam! What was Vondel thinking?

Wilt u deze lezing boeken?

Vondel en Vergilius

Klassieke mythen en sagen vormen een haast onuitputtelijke bron van inspiratie in de kunst. Iedereen kent wel schilderijen en beelden die op klassieke helden zijn geďnspireerd, maar hoe zit het met de muziek door de eeuwen heen?

Wilt u deze lezing boeken?

Mythen en sagen in de muziek

Tekstvak: Meer details...

Waar ben ik te bereiken?

Paul Silverentand

Telefoon: (0575) 52 84 61

Mobiel: (06) 21 567 654

E-mail: info@paulsilverentand.nl